Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکه‌های اجتماعی و موتور‌های جستجوگر جست و جو می‌شود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آن‌ها هستند. در بسته خبری پیش روی، به مهم‌ترین مفاهیم جست و جو و بیان دیگر، ترند‌های گوگل در ۴۸ ساعت گذشته اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی چون «بیماری ناگ»، «ترانه علیدوستی»، « حدیث کساء»، «علل هپاتیت» و... از مهم‌ترین موضوعاتی است که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آن‌ها بودند.

بیماری ناگ چیست؟ / علائم بیماری ناگ را بشناسید

در حالی که کرونای دلتا در کشور روزانه جان بیش از ۵۰۰ نفر را در کشور می‌گیرد، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان از شناسایی اولین مورد بیماری ناگ (شبه وبا) در کاشان خبر داده. اما بیماری ناگ چیست و چه علائمی دارد؟

وضعیت کرونای دلتا در کشور بحرانی است. در همین حال معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان از شناسایی اولین مورد بیماری ناگ (شبه وبا) در کاشان خبر داده است.

بیماری ناگ چیست؟

بیماری ناگ انسانی یا VPH یکی از بیماری‌های روده‌ای است که در مناطق معتدله و آب‌های ساحلی یافت می‌شود. بیشترین گزارش ناگ مربوط به ژاپن در شرق قاره آسیا است، آنهم به دلیل مصرف غذاهای دریایی خام. در ایران هم این بیماری بیشتر در خوزستان گزارش شده است.

علائم و عوامل انتقال ناگ

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفته: «به کلیه شهروندان توصیه می‌شود در صورت داشتن بیماری اسهال و استفراغ به پزشک مراجعه کنند و جهت جلوگیری از انتشار بیماری نکات بهداشتی را رعایت کنند.»

همچنین آنطور که متخصصان می‌گویند پنج فاکتور در انتقال این بیماری نقش عمده دارند، آب، غذا، سبزیجات، میوه، دست‌های آلوده باعث انتقال بیماری می‌گردند.

راه‌های پیشگیری از ناگ

او همچنین گفته: «اگر نکته‌های بهداشتی رعایت نشود شیوع بیماری هایی همچون خود وبا نیز وجود دارد. افراد جامعه نگران نباشند و اگر سراغ درمان نروند با جایگزین کردن آب و مایعات، خود به خود خوب می‌شود.»

در حالی خبر از شناسایی بیماری ناگ در کاشان داده شده، که اخیرا نیز برخی از بیمارستان‌ها از شناسایی بیماری قارچ سیاه خبر دادند. قارچ سیاه هم بیشتر در بیماران دیابتی دیده می‌شود.

انتشار خبر شناسایی بیمار مبتلا به ناگ در کاشان حالا این بیماری را به یکی از ترندهای گوگل تبدیل کرده است. 

 ترانه علیدوستی

همزمان با پایان تدوین فیلم سینمایی «تفریق» اولین تصویر از این فیلم روز شنبه 13 شهریورماه منتشر شد.

فیلمبرداری این فیلم با بازی ترانه علیدوستی و نوید محمدزاده اسفند سال گذشته آغاز و اواخر خردادماه امسال به پایان رسید و وارد مراحل فنی شد. این روزها با پایان تدوین توسط میثم مولایی، امیرحسین قاسمی صداگذاری فیلم سینمایی «تفریق» را آغاز کرده است.

.
فهرست کامل بازیگران «تفریق» عبارتند از: ترانه علیدوستی، نوید محمدزاده، اسماعیل پوررضا، فرهام عزیزی، گیلدا ویشکی و با حضور: سهیلا رضوی، سعید چنگیزیان، علی باقری، وحید آقاپور.

عوامل: 
کارگردان : مانی حقیقی ، نویسندگان :امیررضا کوهستانی - مانی حقیقی ، مدیر برنامه ریزی و دستیار اول کارگردان : علیرضا شمس شریفی، مدیر فیلمبرداری : مرتضی نجفی، طراح صحنه : محسن نصرالهی ، طراح گریم : ایمان امیدواری ، صدابردار: رشید دانشمند ، طراح لباس : ندا نصر ، مجری طرح : مهدی بدرلو ، تهیه کننده : مجید مطلبی

حالا انتشار این خبر و نیز تصویر مربوط به این فیلم سبب شده تا بار دیگر نام ترانه علیدوستی به یکی از ترندهای گوگل در ایران تبدیل شود.

گفتنی است، ترانه علیدوستی متولد ۲۲ دی ۱۳۶۲، بازیگر و صداپیشهٔ ایرانی است. او در فیلم‌های فیلم‌سازان برجسته‌ای چون رسول صدرعاملی، واروژ کریم‌مسیحی و اصغر فرهادی بازی کرده و عناوین فراوان سینمایی از جمله جایزه بهترین بازیگر زن، پنجاه‌ و پنجمین جشنواره فیلم لوکارنو سوئیس، جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم آسیایی و عربی اوسیان سینه فن و سیمرغ بهترین بازیگر زن در جشنواره فیلم فجر را گرفته‌است. همچنین او در جشنواره‌های فیلم وزول فرانسه ۲۰۱۴ و فیلم هانوی ویتنام ۲۰۱۲، یکی از اعضای هیئت داوران بود.

در مورد ترانه علیدوستی در ویکی تابناک بیشتر بخوانید حدیث کساء

حدیث کِساء، حدیثی در فضیلت پیامبر (ص)، علی (ع)، فاطمه (س)، حسن (ع) و حسین (ع) است. واقعه حدیث کِساء در خانه ام سلمه، همسر پیامبر روی داد.

حدیث کسا، روایت داستانی است که در خانه ام سلمه رخ داد و امامان معصوم برای اثبات فضیلت خود از این حدیث استفاده می کردند. پیامبر بعد از نزول آیه تطهیر در خانه ام سلمه زیر چادری نشسته بودند و بعد تمام پنج تن آل عبا به خدمت پیامبر می‌آیند و زیر آن چادر می‌نشینند.

از آیت الله بهجت (ره) نقل است که قرائت این حدیث موجب کاهش گرفتاری و شفای بیماران می شود.

به بیانی شاید همین تصریحی که در حدیث کساء درباره برطرف شدن مشکلات است موجب شده بود که حضرت آیت‌الله بهجت برای رفع گرفتاری‌ها و شفای بیماران، به قرائت این حدیث توصیه کند و به قرائت جمعی آن، توجه خاصی داشته باشد.

حالا و با توجه به تشدید بیماری ها و گرفتاری ها در جامعه به ویژه به دلیل شیوع ویروس کرونا به نظر می رسد بسیاری از شهروندان در خلوت خود و برای رهایی از مشکلات و بیماری ها به این حدیث رجوع می کنند.

 

بیشتر بخوانید

متن و ترجمه حدیث کساء به همراه صوت هپاتیت

هپاتیت یک بیماری ویروسی است. عامل بیماری هپاتیت ویروسی، یک ویروس است و در ابتدا می‌تواند مثل یک سرماخوردگی بروز نماید.

برخی از این بیماران علائمی از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی، تهوع و بی‌اشتهایی دارند، ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی بروز می‌کند که شامل تورم شکم و اندام ها، یرقان و خونریزی‌های گوارشی و کاهش سطح هوشیاری است.

 این ویروس عمدتاً از طریق تماس با خون افراد آلوده منتقل می‌شود. همچنین، ارتباط جنسی با فرد آلوده، استفاده از سوزن‌های آلوده به ویژه در افراد معتاد، سوزن آلوده مثل خالکوبی غیر بهداشتی و استفاده از لوازم شخصی به صورت اشتراکی، از دیگر راه‌های انتقال ویروس هستند.

توضیح بیشتر اینکه واکسن هپاتیت A در پیشگیری از بیماری مؤثر است. در برخی از کشورها این واکسن به‌ طور معمول برای کودکان و افراد در معرض خطر بالای ابتلاء که قبلاً واکسینه نشده‌اند، توصیه می‌شود و به نظر می‌رسد به صورت مادام العمر موثر باشد.

همچنین باید بدانید که  ویروس‌ هپاتیت در موارد شدید و حاد می‌تواند موجب تخریب و از کار افتادن کبد شود و در موارد دیگر می‌تواند مزمن شود و به تدریج به کبد صدمه بزند و طی سال‌ها منجر به سیروز کبد شود ولی بدن انسان اکثر عفونت‌ها را کنترل می‌کند و ویروس از بین می‌رود.

گفتنی است، هپاتیت قابل پیشگیری است، لذا با توجه به علائم و خطرات بیماری های کبدی باید توصیه های بهداشتی را جدی گرفت. همچنین باید واکسیناسیون به موقع انجام شود و از رفتارهای پرخطر اجتناب کرد.

به نظر می رسد حالا و در شرایطی که بسیاری از شهروندان با علائمی مشابه به ویروس کرونا مبتلا می شوند، به دلیل تشابه نسبی علائم ویروس کرونا با بیماری هپاتیت، جست و جو در مورد جزئیات این بیماری نیز در گوگل داغ شده است.

بیشتر بخوانید

همه آنچه که باید درباره هپاتیت A بدانید

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم اربعین 1400 وزرای دولت سیزدهم سید حسن فیروزآبادی انسیه خزعلی پنجشیر ترانه علیدوستی بیماری هپاتیت ویروس کرونا بیماری ناگ حدیث کساء محرم اربعین 1400 وزرای دولت سیزدهم سید حسن فیروزآبادی انسیه خزعلی پنجشیر ترانه علیدوستی بیماری ناگ حدیث کساء بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۳۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند

افراد مبتلا به سندرم لارون، ریسک پائینی برای ابتلا به بیماری‌های قلبی و اختلالات مرتبط با افزایش سن دارند و دانشمندان در همین نکته به دنبال درمان‌های جدیدی هستند.

به گزارش خبرآنلاین، گونه نادری از کوتاه‌قامتی به نام سندروم لارون که در سراسر دنیا تنها ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر به آن مبتلا هستند، توجه دانشمندانی را که در حوزه پیری و بیماری‌های متابولیک مشغول بررسی هستند، به خود جلب کرده است.

جالب اینجاست که در مجموعه‌ای از مطالعات، این بیماری با تعداد قابل‌توجهی از اثرات مثبت سلامتی، مثل محافظت در برابر دیابت، سرطان و زوال شناختی مرتبط به نظر می‌رسد و موش‌هایی با شرایط مشابه حدود ۴۰ درصد بیشتر از حیوانات کنترل عمر می‌کنند.

بیماران سندروم لارون از بیماری قلبی در امانند

گرچه هنوز مشخص نیست که آیا افراد مبتلا به سندرم لارون (کمبود گیرنده هورمون رشد)، به‌طور متوسط بیشتر از افراد معمولی عمر می‌کنند یا خیر، اما نتیجه بررسی منتشره در Med حکایت از آن دارد که احتمالاً خطر کمتری در ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، مبتلایان به این سندروم را تهدید می‌کند. مبتلایان به این سندروم، فشارخون پایین‌تری دارند و تجمع چربی در شریان‌هایشان کمتر است و دیواره شریان کاروتید آن‌ها نسبت به افرادی که به این سندروم مبتلا نیستند، ضخامت کمتری دارد.

والتر لونگو، زیست‌پیری‌شناس دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و یکی از نویسندگان این مقاله دراین‌باره توضیح داده: «این مطالعه عملاً این آخرین قطعه گمشده‌ای بود که نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به این سندروم، از همه بیماری‌های اصلی مرتبط با سن در امان هستند و از همین رو جزئیات مطالعه درباره این سندروم، ممکن است در تولید دارو‌ها یا رژیم‌های غذایی با اثرات محافظتی مورداستفاده قرار بگیرد».

از اکوادور تا سراسر جهان

«خایمه گوارا آگیره»، متخصص غدد دانشگاه سانفرانسیسکو در پایتخت اکوادور و یکی از نویسندگان این مقاله دراین‌باره گفته: «در این مطالعه ۲۴ فرد مبتلا به سندرم لارون و ۲۷ نفر از بستگان آن‌ها مورد بررسی قرار گرفتند که همگی در اکوادور زندگی می‌کنند.» اکوادور کشوری است که یک‌سوم افراد مبتلا به این بیماری در آن زندگی می‌کنند.

او از زمانی که گروهی از افراد مبتلا به این بیماری را در روستا‌های دورافتاده در کوه‌های آند شناسایی کرد، بیش از ۳۰ سال است که آن‌ها را زیر نظر دارد.

افراد مبتلا به سندرم لارون، دارای کمبود گیرنده هورمون رشد هستند و ازاین‌رو، بدنشان نمی‌تواند به صورتی درست و صحیح از این هورمون بهره ببرد. البته سطح هورمون رشد در بدن آن‌ها طبیعی یا حتی بالاست، ولی سطح فاکتور رشد شبه انسولین-۱ (IGF-۱) (که به هورمون رشد در راستای تقویت رشد استخوان‌ها و بافت‌ها کمک می‌کند) در بدنشان پائین است.

طبق گفته لونگو، از آنجایی که پایین بودن سطح IGF-۱ با خطر بیشتر بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است، بسیاری بر این باورند که افراد مبتلا به سندرم لارون احتمالاً با مشکلات قلبی و عروقی زیادی روبه‌رو هستند. تحقیقات پیشین که توسط همین گروه انجام شده بود، حکایت از آن داشت که افراد مبتلا به سندروم لارون، آمار مرگ‌ومیر مشابهی بر اثر بیماری‌های قلبی دارند و بعد از تحقیقات گوارا آگیره درباره برخی مرگ‌های ناشی از حملات قلبی، او متوجه تناقض‌های متعددی شد. خود او در این‌باره گفته: «مردم در آن شهر‌های کوچک، گاهی هر مرگی را بدون هیچ توضیحی به انفارکتوس میوکارد نسبت می‌دهند و این ساده‌ترین کار است.»

مجموعه‌ای از آزمایش‌های بعدی نشان داد که افراد مبتلا به سندرم لارون در مقایسه با بستگانشان که این بیماری را نداشتند، ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی معمولی یا کمتری داشتند.

راوی ساواریرایان، ژنتیک بالینی و محقق مؤسسه تحقیقاتی کودکان مرداک در ملبورن گفته: «این‌ها نتایج مقدماتی بررسی در تعداد بسیار کمی از افراد است که جالب به نظر می‌رسند. من فکر می‌کنم که این بررسی‌ها باید در گروه‌های بسیار بزرگ‌تری تکرار شوند.»

شرایط مشابه در بیماران آکندروپلازی

ساواریرایان و همکارانش نتایج مشابهی را در بیماران مبتلا به نوع دیگری از کوتاه‌قامتی به نام آکندروپلازی یافتند. او در این رابطه توضیح داد: «وقتی به این مقاله نگاه کردم، شباهت‌های زیادی بین این دو دیدم و این برایم واقعاً جالب بود.»

مانوئل آگویار-اولیویرا، متخصص غدد در دانشگاه فدرال سرگیپ در برزیل، که در حال بررسی جهش نادر دیگری که باعث کوتاهی قد می‌شود است، اثرات محافظتی قلبی عروقی مشابهی را در بین بیش از گروهی از افراد که بیش از ۳۰ سال آن‌ها را زیر نظر داشته، مشاهده کرده و دراین‌باره گفته: «داده‌ها بسیار شبیه به هم هستند.»

محققان از این احتمال که افراد مبتلا به سندرم لارون ممکن است بیشتر از حد متوسط عمر کنند، شگفت‌زده شده‌اند. تابه امروز هیچ یک از این محققان، نشانه‌ای در این رابطه نیافته‌اند، اما امیدوارند که در مقایسه افراد مبتلا به این سندروم با خواهر‌ها و برادر‌های سالم‌شان، نشانه‌ای برای طول عمر بیابند. آگیره دراین‌باره گفته: «در تلاش برای به دست آوردن بودجه برای انجام این مطالعات هستم.»

الهام‌بخشی برای ساخت دارو‌ها

هایم ورنر، متخصص ژنتیک که درباره اثرات محافظتی سندرم لارون در برابر سرطان مطالعه می‌کند، به این نکته اشاره کرده که تلاش‌های کنونی در مسیر کمک به شناسایی ژن‌ها و مسیر‌هایی که ممکن است در برابر بیماری‌های قلبی عروقی محافظت کنند، مهم خواهد بود: «تشخیص این ژن‌ها برای مداخلات تغذیه‌ای یا دارویی در آینده اهمیت زیادی دارد.»

لونگو امیدوار است که نتایج اخیر بتواند در توسعه استراتژی‌های جدیدی در راستای جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی در افراد بدون این عارضه باشد، مفید و مؤثر باشد. شاید یک داروی خوراکی برای کاهش سطح IGF-۱ با هدف قرار دادن گیرنده هورمون رشد، راهکار مناسبی باشد. او در این رابطه گفت: «فقط باید متوجه شویم که چگونه می‌توان این کار را با خیال راحت انجام داد تا اوضاع را بدتر نکنیم.»

آگیر اولیورا البته تمایل چندانی به مسدود کردن هورمون‌ها برای تقلید از اثرات مثبت در افراد غیر مبتلا ندارد و معتقد است که این نوع مداخله ممکن است ریسکی و خطرناک باشد.

محققان در عین‌حال قصد دارند تا به مبتلایان به سندروم لارون کمک کنند. لونگو و گوارا آگیره از شرکت‌های داروسازی و دولت اکوادور خواسته‌اند تابه منظور بهبود روند رشد کودکان و نوجوانان مبتلا به این سندروم، IGF-۱ را برای آن‌ها تهیه و فراهم کنند. چرا که برخی تحقیقات حکایت از آن دارد که این فاکتور ممکن است برای افراد مبتلا به کوتاه‌قامتی مؤثر باشد.

محققان همچنین با آغاز آزمایش یک رویکرد غذایی، امیدوارند تا رشد کودکان مبتلا به این سندرم را بهبود بخشد. گوارا آگیره به صورت رایگان به این گروه مراقبت‌های پزشکی ارائه می‌کند. خود او در این‌باره گفته: «آن‌ها هنوز هم هر هفته با یک مشکل جدید به سراغم می‌آیند و خوشبختانه، تعداد آن‌ها زیاد نیست.»

دیگر خبرها

  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • گول خوردیم؛ این تصویر ترانه علیدوستی فیک از آب درآمد
  • پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش
  • جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟
  • حکم اعدام توماج صالحی اجرا می‌شود؟ / علی هیبتی و حاشیه زشتی که برایش ایجاد شد/ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • حکم اعدام توماج صالحی اجرا می‌شود؟ / علی هیبتی و حاشیه زشتی که برایش ایجاد شد/ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / موعود شمخانی؛ داستان یک بازداشت بزرگ