Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- در مراسمی با حضور آیت‌الله ناصری از کتاب "ادبستان کساءگ شامل هفتاد نکته تربیتی از حدیث شریف کساء با محوریت خانواده، به قلم حجت‌الاسلام علی صغیرا و چاپ انتشارات مهرستان رونمایی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، به نقل از دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، آیت‌الله محمد ناصری در مراسم رونمایی از متاب ادبستان کساء ضمن تجلیل از نویسنده کتاب بابت انتخاب این سبک برای نشر فضائل اهل‌بیت(ع) اظهار داشت: حدیث کساء روایتی بسیار معتبر و موثر محسوب می‌شود که برای برآورده شدن حوائج و رفع مشکلات، مداومت بر خواندن آن نافع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن این که ترویج نام و یاد حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) عملی ارزشمند به حساب می‌آید.

وی تصریح کرد: وظیفه اهل علم این است که تلاش کنند از طریق ارتباط با ولایت، مراتب توحید را طی کنند. برای این کار، به انقلاب درونی نیاز است، یعنی توبه از اعمال گذشته، انجام واجبات، ترک محرمات، خلوص در عمل و استغاثه به امام زمان(عج) در جمیع مشکلات است.

این استاد اخلاق حوزه علمیه بیان کرد: امام زمان(عج) نماینده حضرت حق در عالم وجود است. عالمی که ما در آن زندگی می‌کنیم، یک ماه و یک خورشید دارد ولی عوالمی هست که چهل ماه و چهل خورشید دارند و حضرت مهدی(عج) امام آن عوالم نیز هستند. بنابراین، ارتباط با امام زمان(عج) بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: برای داشتن خلوص در عمل باید فکر کنیم چه کاری می‌توانیم انجام دهیم تا خلوص وارد قلب‌مان شود. انجام واجبات و ترک محرمات سهل است، این خلوص است که اهمیت زیادی دارد و با توسل به امام زمان(عج) می‌توان به آن دست یافت.

انتشار اولین کتاب در آمریکا درباره نقش حشد شعبی در شکست داعشانتقاد از کتاب‌های درسی مدارس ادامه دارد/ حذف شعر از کتاب‌های فارسی اول و دوم دبستان+ نمودارنمایشگاه مجازی کتاب تهران افتتاح شد/ آمار 50 درصدی فروش مجازی در دوران کرونا

حجت‌الاسلام علی صغیرا مولف کتاب "ادبستان کساء" نیز در این مراسم با بیان این که در جلسات روضه‌خوانی بیشتر مصیبت حضرت زهرا(س) برای مردم بیان شده است اظهار داشت: این کتاب براساس حدیث امام زمان(عج) که می‌فرمایند: همانا دختر رسول خدا الگوی خوب من است، به رشته تحریر درآمده و اگر بخواهیم شرایط ظهور را فراهم کنیم، جامعه ما باید از حضرت زهرا(س) الگو بگیرد.

وی افزود: در حدیث کساء، وقتی حضرت زهرا(س) می‌خواهند از ورود پدرشان خبر دهند، می‌گویند "دَخَلَ عَلَیَّ اَبی رَسول الله"، پدرم رسول خدا بر من وارد شد، که نشان‌دهنده ولایت پدر بر فرزند است. وقتی می‌خواهند از آمدن فرزندشان صحبت کنند، می‌گویند" وَ اِذا بِوَلَدیَ الحَسَن قَد اَقبَلَ" و هنگامی که فرزندم حسن آمد که نشان می‌دهد در اسلام، فرزندسالاری وجود ندارد. همچنین وقتی از ورود همسرشان خبر می‌دهند می‌گویند" فَاَقبَلَ عِندَ ذلِک اَبوالحَسَن عَلیُ بنُ اَبی‌طالِب" در واقع کنیه همسر خود را به کار برده و ایشان را مدح می‌کنند.

این پژوهشگر دینی به برخی نکات تربیتی در حدیث کساء اشاره کرد و گفت: وقتی امام حسن(ع) به مادر خود سلام می‌کنند، حضرت زهرا(س) با دو واژه به ایشان جواب می‌دهند و در پاسخ به سلام امام حسین(ع)، سه واژه به کار می‌برند. این نشان می‌دهد که بچه‌های کوچک نیاز بیشتری به ارتباط کلامی دارند؛ ولی وقتی حسنین(ع) نزد پیامبر(ص) می‌روند، ایشان در پاسخ به سلام هر دو نفر، دو واژه به کار می‌برند، چون در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است که در حضور یک فرزند نباید به فرزند دیگر توجه بیشتری نشان داد، چون باعث حسادت می‌شود.

وی با بیان اینکه از حدیث کساء می‌توان مطالب و نکاتی در خصوص نگاه‌درمانی و گفت‌وگو درمانی در خانواده نیز استخراج کرد، بیان کرد: در کتاب "ادبستان کساء" به برخی از فضائل حضرت زهرا(س) نیز اشاره شده است، مانند اینکه اگرچه حضرت موسی کلیم‌الله بود و می‌توانست سخنان خدا را بشنود، ولی حضرت زهرا(س) سخنان خدا با ملائکه را نیز می‌شنیدند و واژه "معدن الرساله" نشان می‌دهد که مقام ایشان از رسولان بالاتر است.

صغیرا تصریح کرد: در پشت جلد کتاب، سخنی از آیت‌الله بهجت(ره) در مورد حدیث کساء نقل شده است، به این صورت که عجائب و غرائبی در حدیث کساست، خدا می‌داند کسی بشمارد که چقدر معجزه در آن است، خیلی کار بزرگی کرده است. ضمن این که معجزات کلامی نیز در حدیث کساء بیان شده، مانند این که خورشید مضیئ است، یعنی از ذات خود نور دارد و ماه منیر است، یعنی نور را انعکاس می‌دهد. همین‌طور می‌توان به در گردش بودن فلک اشاره کرد. این‌ها مطالبی است که بشر در 1400 سال پیش از آنها آگاهی نداشت، ولی حضرت زهرا(س) در حدیث کساء به آنها اشاره کرده‌اند.

بر اساس این گزارش با گذشت یک ماه از انتشار، کتاب «ادبستان کساء» به چاپ 40 و تیراژ 45000 نسخه رسیده است و مسابقات ملی بر اساس محتوای کتاب طراحی و در حال اجرا می باشد.

انتهای پیام/163/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امام زمان عج حدیث کساء حضرت زهرا س آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۱۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب

آیت الله غلامرضا فیاضی در درس اخلاق دفتر مقام معظم رهبری در قم به بیان راهکارهایی برای برخورد مناسب «برای رفع اضطراب‌ و پریشانی» پرداخت که تقدیم شما خواهد شد:

سؤال پرسیدند که برای رفع اضطراب و استرس هایی که بدون منشأ خاصی به انسان وارد می‌شود و از طریق پزشکی هم حل نشده چه کار باید کرد؟

قرآن می فرماید: «الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»، همین.

آدم اهل فکر باشد، اهل تامل باشد، توجه کند که به این دنیا نیامده که برای اینکه مثل حیوان زندگی کند، بلکه در این دنیا به دید اینکه به قول حضرت امیرالمومنین علیه السلام، دنیا تجارت خانه‌ای بیش نیست، آمده است.


تمام سعی او این باشد هر چه که عقل و شرع برای او تعیین کرده‌اند، جدی بگیرد و در این صورت ، مواردی که برای او مایه اضطراب و هم‌ّوغم ّ آینده باشد، از این موارد خیالش آسوده است.

برای اینکه می داند که خدا از خودش به او مهربان تر است، مگر یکی از اسامی خدا، ارحم الراحمین نیست؟ یعنی هر چقدر والدین شما، بهترین دوست و دلسوز شما باشد، یک میلیاردم آن رحمت و لطف خدا نمی‌شود. چون رحمت و لطف خدا بی پایان است. رحمت دیگران اگه واقعیت داشته باشد محدود است و محدود نسبت به نامحدود هیچ است. این امر را باید توجه داشته و سعی کنیم خدا را فراموش نکنیم.

همه عواملی که باعث اضطراب می‌شوند، چیز محدودی هستند، چون خدا ولی انسان است و خدا این طور است که «أ لیس بکاف عبده».

خداوند متعال فرموده: بشر شعورت کجا رفته است؟ عقلت کجا رفته؟ مگر می‌شود خدا کفایت کار بنده خودش را به عهده نگیرد.

امام در هواپیمای فرانسوی نشسته و بختیار نخست وزیر شاه هم در ایران دستور داده چهار بمب افکن بلند شده و وقتی که امام می‌نشیند، هواپیمای امام را بمباران کنند. خیلی ها فکر می کنند که امام دچار اضطراب است، در صورتی که خیلی هم از من و شما حالشان عادی تر است، چرا؟ چون متوجه است که خدا عالم را اداره میکند. حالا بختیار در این امر در مقابل قدرت الهی کسی نیست.


«إِنْ یَنْصُرْکُمُ اللهُ فَلا غالِبَ لَکُمْ وَ إِنْ یَخْذُلْکُم فَمَنْ ذَا الَّذی یَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ».

خیال و اضطراب به این خاطر است که انسان غفلت می کند و دچار وسوسه شیطان می شود.

ما اگر بخواهیم، باید استغفار در سحر را جزو برنامه زندگی خود قرار دهیم که این قلب باید موانعش رفع شود.

امام در همین فرمایشات و در برخی کتاب‌های دیگر مباحثی دارد که قلب را خدا ساخته برای اینکه خودش در آنجا استقرار پیدا کند.

«اَلْقَلْبُ حَرَمُ اَللَّهِ فَلاَ تُسْکِنْ حَرَمَ اَللَّهِ غَیْرَ اَللَّهِ» .


زنگارهای حاصل از غفلت های گذشته، جز با استغفار و صلوات بر پیغمبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم پاک نمی‌شوند.

اگر پاک کنیم، خداوند متعال ساکن و مستقر میشود.


بله برای اینکه مشکلمان حل شود، باید اول نگاه کنیم که خودمان در ارتباط با خدا چه گیر کاری داریم؟

بهترین راه این است که وقتی به حرم می‌رویم، بعد از زیارت دو رکعت نماز بخوانیم و به حضرت معصومه سلام الله علیها هدیه کنیم؛ سپس سر به سجده گذاشته و صد بار بگوییم «اللهم العن هارون و مامون»، بعد به بی بی عرض کنیم که آمده‌ایم محضر شما برای اینکه بفهمیم کجای کار ما عیب دارد.

آن وقت یک قلم و کاغذی دست گرفته و عیب های خود را یادداشت می کنیم.


اگر به نمازمان اهمیت نمی‌دهیم، می نویسیم بی اعتنایی به نماز؛ اگر به پدر و مادرمان اهمیت نمی‌دهیم باید بنویسیم بی اعتنایی به پدر و مادر؛ اگر به همسرمان آن طوری که باید برخورد خوب داشته باشیم، می نویسیم و بالاخره همه این ها را را یکی یکی می‌نویسیم، بعد که تمام شد اگه چیزی به نظرمان نیامد، هفت صلوات می‌فرستیم که بلکه اگر چیز دیگری هم هست یادمان بیاید و اگر به یادمان آمد باز می نویسیم، بعد زیر نوشته های خود می نویسیم: خدایا من در محضر این بی بی تعهد می کنم که دیگر این غفلت‌ها را نداشته باشم، خودت هم کمکم کن .


از حضرت معصومه سلام الله علیها بخواهید که عنایت کند تا بتوانید غفلت‌های گذشته را به صورت جدی ترک کنید و استغفار در سحر هم به دنبال اینکه بهترین اعمال است داشته باشید.

اگر تصمیم بگیرید که یک سال کامل در سحرها صد بار استغفار کنید، دیگر دلهره و اضطراب نخواهید داشت. لفظ نجس خارجی را هم ننویسید، چون ما باید فرهنگ نجس آنها را مثل خودشان نجس بدانیم و نوکر بی مواجب آنها نباشیم، برای اینکه یکی از فرهنگ آن ها زبانشان است که ما نباید ترویج کنیم.

دیگر خبرها

  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • «شمع محفل» در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود
  • اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س)
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب